Het Avontuur is een gezellige buurtschool in Almere Buiten. Met gemiddeld 200 leerlingen zijn wij een kleine, sfeervolle school met persoonlijke aandacht voor elk kind. Kinderen krijgen bij ons niet alleen gestructureerd en kwalitatief goed onderwijs, wij doen er ook alles aan om hen voor te bereiden op de toekomst. We zeggen niet voor niets: Het Avontuur is meer dan onderwijs.
Een vraag die vaak gesteld wordt bij rondleidingen: "Hebben jullie wachtlijsten?". Nee, elk kind is van harte welkom op onze school, waarbij we het belangrijk vinden om kennis met elkaar maken met ouders én kind, zodat we kunnen bekijken of er een match is tussen het onderwijs dat het kind nodig heeft en wat wij bieden.
De vijf gouden regels
- Je mag zijn wie je bent;
- We houden rekening met elkaar;
- We houden de school netjes en rustig;
- Stop=stop;
- Problemen praten we uit.
De vijf gouden online-regels
- Wij mogen ontdekken hoe de digitale wereld werkt;
- Wij gaan zorgvuldig om met onze devices;
- Wij gaan veilig en verstandig online met elkaar om;
- Wij geven elkaar online vertrouwen en hulp;
- Wij houden ons aan de ICT afspraken die gelden in het leerjaar.
Kernwaarden
Onze school is een school waar wij er alles aan doen om een leefwereld te creëren waarin kinderen in de volle breedte kunnen leren, uitgedaagd worden en zichzelf kunnen ontwikkelen. We zeggen niet voor niets: Het Avontuur is meer dan onderwijs. Onze kernwaarden zijn eigenaarschap, saamhorigheid, uitdaging, onderzoekend en deskundigheid (expertise).
Respect voor elkaar
Er hangt een fijne sfeer bij ons op school. Dit komt onder andere door de 5 gouden regels die we in samenwerking met de leerlingen hebben opgesteld. Het doel van deze regels is om onze leerlingen te leren dat wij met respect en begrip met elkaar en met elkaars cultuur omgaan. Begrippen als hulpvaardigheid, sociaal zijn en aandacht voor elkaar spelen hierin een belangrijke rol. Deze regels zorgen ervoor dat kinderen zich prettig en veilig voelen bij ons op school. De regels zijn op verschillende plekken zichtbaar op school en worden regelmatig in de klas besproken. Op deze manier worden zowel de leerkrachten als de leerlingen eraan herinnerd wat wij met elkaar hebben afgesproken en hoe we met elkaar omgaan.
Ons onderwijs
Ieder kind is uniek. Het is dan ook begrijpelijk dat ieder kind op zijn of haar eigen manier leert. De een gaat na de uitleg van de leerkracht het liefst zo snel mogelijk aan de slag, de ander heeft eerst extra toelichting nodig. Doordat wij veel aandacht besteden aan de individuele leerling, weten we precies wat een kind nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen. We houden rekening met de verschillen op het gebied van aanleg, leertempo, interesses, leerstijl en motivatie en passen onze lessen hierop aan. Dit geldt voor leerlingen die meer moeite hebben met leren, maar ook voor de leerlingen die juist meer aankunnen. Dit noemen we adaptief onderwijs. De leerling staat voorop. Zo kunnen we ieder kind het onderwijs bieden dat het beste bij hem of haar past.
Samen sta je sterker
Wij vinden dat school niet de enige plek is waar een kind leert hoe de wereld in elkaar zit. Daarom werken wij nauw samen met ouders, buurtbewoners en de leerlingen zelf. Wij houden ouders op de hoogte van het leerproces van hun kind d.m.v. oudergesprekken en rapportbesprekingen, waarbij ook de leerling zelf aansluit (vanaf groep 3). Daarnaast worden buurtbewoners betrokken bij ons onderwijs. Leerlingen gaan bijvoorbeeld regelmatig langs bij het bejaardentehuis in de buurt om samen met ouderen te tekenen en te praten over vroeger. Dit maakt ons onderwijs niet alleen leuker, het draagt ook bij aan de ontwikkeling van kinderen.
Wij zien het Avontuur als een mini-samenleving waar een kind leert hoe de maatschappij in elkaar zit. Dat is één van de redenen waarom wij het belangrijk vinden om nauw samen te werken met ouders, buurtbewoners, de gemeente en de leerlingen zelf. Wij houden ouders op de hoogte van het leerproces van hun kind door middel van oudergesprekken en rapportbesprekingen, vanaf groep 3 sluit de leerling zelf aan.
Daarnaast worden buurtbewoners betrokken bij ons onderwijs. Leerlingen gaan bijvoorbeeld regelmatig langs bij het bejaardentehuis in de buurt om samen met ouderen te tekenen en te praten over vroeger. Dit maakt ons onderwijs niet alleen leuker, het draagt ook bij aan de ontwikkeling van kinderen.
Downloads
Downloads
Download hier relevante informatie voor bestaande ouders. Benieuwd naar andere documenten? Gebruik de zoekfunctie.
ASG: Een scholengroep met karakter!
De Almeerse Scholen Groep bereidt jonge mensen voor op hun toekomst en hun plek in de steeds sneller veranderende samenleving. Onze scholen verbeteren en vernieuwen zich continu en geven kwalitatief en divers onderwijs dat toegankelijk is voor ieder kind.
ASG bestaat uit 37 basisscholen, 8 middelbare scholen en 2 speciaal basisonderwijs. Voor de leerlingen en ouders willen we een verschil maken. Innovatie, duurzaamheid en leiderschap staan voorop in het doorontwikkelen van onze ambities als scholengemeenschap.