banner
Leerlingenraad

Leerlingenraad

Wat vind je daar nou van? Dat grote mensen altijd alles voor je beslissen!!! Dat is toch zo, of niet?

Mag je zelf weten of je wel of niet naar school gaat? Wie bepaalt er wat voor speelvelden en speelwerktuigen er bij je in de buurt komen? Jij toch niet!!! Altijd maar weer die volwassen mensen.

Ach, je weet best dat het goed en nodig is dat volwassenen over veel dingen beslissen, maar over een aantal dingen kun je best meepraten.

Vooral op de plaats waar je overdag het meeste bent: op school!!!! Het is heel belangrijk dat jullie mee denken over jullie eigen school. Jullie kennen de school tenslotte het beste.

Je begrijpt wel dat als er ruim 400 kinderen bij jou op school zitten, je niet kunt zeggen: “Dat wil ik en dat gebeurt!!” Er moet een manier gevonden worden waarop alle kinderen hun ideeën naar voren kunnen brengen en hun mening kunnen geven.

 
Die manier is er: de leerlingenraad

 

De leerlingenraad vertegenwoordigt alle kinderen van de school en mag meepraten over allerlei dingen die op school gebeuren. En het meest belangrijke, in de leerlingenraad zitten jullie!

Hoe de leerlingenraad werkt? Tja, dat is een lang verhaal, maar we zullen het hieronder proberen kort uit te leggen.

Uit de groepen 5,6,7 en 8 worden ieder schooljaar twee leerlingen gekozen die het leuk vinden om in de leerlingenraad te gaan. De verkiezing hiervoor wordt samen met de juf of meester geregeld. Iedere zes weken komt de leerlingenraad, samen met juf Romy, bij elkaar om te vergaderen. Uit alle klassen worden dan ideeën ingebracht en daar wordt over gepraat. De leerlingenraad heeft al een aantal veranderingen in school voor elkaar gekregen. Zo heeft iedere klas een papierbak en zijn bij alle lichtknopjes stickers geplakt zodat we niet vergeten om het licht uit te doen. Ook is er op initiatief van de leerlingenraad een echt verkeerplein op het schoolplein gekomen. En last but not least heeft de leerlingenraad er nog niet zo lang geleden voor gezorgd dat er op het voetbalveldje bij school een bord is geplaatst waarop staat dat honden daar niet mogen poepen. Hier heeft het Avontuur zelfs nog mee in de krant gestaan!

Voor een indruk kunt u naar Leraar24/leerlingenraad https://www.leraar24.nl/video/1563/de-leerlingenraad

right_image